unde mergem la iarba verde langa bucuresti
Fun

Unde mergem la iarba verde langa Bucuresti sa nu fie aglomerat?

Doua recomandari unde sa mergem la iarba verde langa Bucuresti si sa nu fie aglomerat.

 

Exista astfel de locuri? Da, exista, nu sunt nici departe, nici scumpe. Deci unde ne relaxam langa Bucuresti? La peste, recomandari: Balta Padurisu 1 si Milotina 1 🙂

unde ne ralaxam langa bucuresti

Recomandare balta Padurisu 1

La mai putin de 30 km de Bucuresti, in Frumusani, judetul Calarasi, se afla Balta Padurisu 1. Este o balta amenajata si intretinuta, asta inseamna ca iarba e tunsa, exista tomberoane de gunoi, spatiul este curat si amenajat de asa natura (pe standuri), astfel incat sa nu auzi conversatiile vecinilor de balta decat daca zbiara.

Se face rezervare, accesul pe 12 ore este de 50 de lei (daca nu doresti sa retii pestele) sau 100 daca vrei cu retinere.

Chiar daca nu esti persoana pasionata de pescuit, iti poti lua o lanseta telescopica si o undita de aruncat in apa cat stai pe balta; apoi, e locul ideal pentru cupluri, familii cu copii mai mici sau mai mari pentru ca ai:

  • spatiu berechet sa faci un picnic sau un gratar (gratarul il poti aduce tu sau daca nu ai, intreaba la telefon de un stand prevazut cu gratar, pentru ca nu toate au);
  • iarba verde pe care sa te intinzi la soare, sa citesti, sa joci remi, sa te relaxezi la umbra;
  • liniste, maxim te poate deranja vreun caine care se aude din departare, din sat, ori vreun cocos;
  • vietati diverse din categoria – lebada, rate salbatice, vidre, sarpe de apa siiiii peste, dupa cum se poate vedea in poza de mai sus.
Balta Padurisu loc de relaxare
Balta Padurisu
Picnic, gratar si pescuit langa Bucuresti
Balta Padurisu
Picnic, gratar si pescuit langa Bucuresti
Balta Padurisu

Recomandare balta Milotina 1

Este putin mai departe, la circa 70 km de Bucuresti, pe Valea Argovelor (zona care abunda de balti de pescuit), insa merita drumul 🙂 Exista si o Milotina 2, insa cel putin la momentul la care am fost eu, iarba era de jumatate de metru, umbra mai putina, foisoare nu peste tot. Deci intre Milotina 1 si 2, optez pentru 1.

Ar fi bine de stiut ca exista si casute/ cabanute care se pot inchiria. De altfel, si aici e tot pe baza de rezervare, dezavantajul este ca daca nu doresti 24 de ore, ci 12 ore, in functie de cat de multe solicitari sunt, poti sa rezervi sau nu. Cum e firesc, rezervarea pe 24 de ore are prioritate. Accesul costa 80 lei pe 12 ore, 12 ore se calculeaza de la 6:00 dimineata la ora 18:00, plus – minus una, doua ore.

Balta Milotina 1 picnic si gratar

Balta Milotina 1 picnic si gratar

Balta Milotina 1 picnic si gratar

  • La fel ca Padurisu, este o balta amenajata, cosuri de gunoi, umbra din abudenta, foisoare si pontoane;
  • Este locul perfect pentru un gratar sau un picnic cu familia;
  • Cei mici au spatiu de joaca, de alergat, de consumat energia.

Accesul cu masina este in regula pe ambele balti, Padurisu are parcare, dar si un carut pe care sa il folosesti pentru a cara din masina ce ai de carat pana la stand. La Milotina 1, din drumul principal oamenii si-au asfaltat ulita/ drumul de pamant pana in apropiere de balta, deci e ok.

NU UITATI SA PASTRATI CURATENIA!

Pentru informatii legate de tipuri de momeli, ce peste se prinde, cum si in ce fel, sezonalitate, accesati grupurile si paginile de Facebook de profil. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *