la jobul de birou
Pitoresti Social

Suspendare activitate PFA – pas cu pas

Intrerupere temporara activitate pfa, suspendare activitate PFA, ce e de facut?

 

De ce acte am nevoie pentru intreruperea activitatii?

Pe site-ul Registrul Comertului gasiti ghid suspendare activitate pfa, ii si if de unde aflam ca pentru suspendarea activitatii avem nevoie de:

(1) aceasta cerere, pe care o puteti descarca de aici, o completati si va prezentati cu ea ca sa nu mai pierdeti timpul pe acolo https://www.onrc.ro/templates/site/formulare/11-10-180.pdf

(2) declaratia model 3 pe care tot asa, e bine sa o descarcati, o completati acasa in liniste si va prezentati cu ea https://www.onrc.ro/templates/site/formulare/11-10-168.pdf

(3) certificatul constatator in original, deci nu certificatul ala cu roz si bleu, certificatul constatator este ala pe care scrie mare sub antetul instituiei care l-a eliberat (Registrul Comertului) CERTIFICAT CONSTATATOR emis in temeiul art. 17 bla bla bla

 

Foarte important! Nu este mentionat nici pe site-ul la onrc.ro, nici pe site-urile firmelor care se ocupa cu infiintari si desfiintari pfa-uri. La Registrul Comertului in Bucuresti, pe langa cele doua cereri/ documente de completat si pe langa certificatul constatator, musai sa te prezinti cu un dosar cu SINA! Dosar cu sina, da? Nu plic. Ci dosar din acela de plastic.

Daca ai ghinion si te duci fara dosarul ala in care ai de pus doua cereri si un certificat, cobori frumos din institutie, iesi afara si cauti un loc de unde poti cumpara dosarul vietii.

Daca ai noroc, domnul portar, cel de jos de acolo, are o mare punga cu dosare, dai si tu cat ai si el iti da dosarul de care ai nevoie.

La fel de important! Daca ai chilotel de plastic, NU e bun, foile trebuie „gaurite” cu un perforator si indosariate in plasticul cu sina luat de la portar. Altfel, nu se poate,

Pe maxim 3 ani se poate face suspendarea.
Dupa depunerea actelor in dosarul de plastic cu sina, primesti un bonulet. Cu bonuletul te prezinti peste 3 zile lucratoare si ridici dovada cum ca ai suspendat activitatea.
Atat!

 

Alte informatii valoroase despre intrerupere temporara activitate pfa

 • Cum intri in sala cu ghisee multe, te poti orienta catre cele expres din dreapta, dar daca vrei ca functionarul ce iti preia actele, sa se si uite pe ele si sa iti zica daca sunt completate ok, te duci in stanga. La ghiseul de acolo (dedicat pfa) ti se confirma ca actele sunt in regula.
 • Toate cele de mai sus sunt pentru intrerupere activitate. Daca vrei sa inchizi for ever pfa-ul lucrurile stau putin diferit. Vezi aici ce si cum.

3 comentarii

 1. daniela

  cum se coompleteazaz declaratia model 3 la punctul 4.3.1?
  am depus online o cerere de suspendare pfa si mi s-a intors cu statusul: „completat eronat la punctul 4.3.1”.
  deci, puteti pune si un model de cum se completeaza corect?
  multumesc.

 2. Racolta ErikaM

  Bună ziua,oare după.ce primești dovada suspendarii activitatii PFA-ului,se depune declarația unica la.ANAF?
  Trebuie și o cerere de suspendare a activității și de la ANAF?
  Trebuie sa.intru în cca pt 2 ani și de aceea trebuie sa suspend activitatea PFA-ului.
  Mulțumesc,
  Maria R.

  1. Amy

   Buna ziua,

   Da, se depune declaratie la ANAF. Inclusiv pe durata suspendarii pdf-ului este necesara depunerea declaratiei pe zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *