Abonament in timpul sarcinii la Medicover
Sanatate

Protocol sarcina Medicover 2020. Abonament clinica privata

Medicover are un abonament protocol sarcina pe care daca te gandesti sa il achizitionezi e bine sa citesti acest articol mai intai.

Ce trebuie sa stii inainte sa inchei un abonament protocol sarcina la Medicover in 2020

 

1. Daca iei fiecare analiza din lista analizelor si investigatiilor incluse in protocol sarcina Medicover si calculezi, surpri, nu e mare diferenta fata de situatia in care ai plati individual la fiecare consultatie, fiecare analiza in parte. Basca ca zilele astea, avand in vedere cresterea Euro in raport cu leul (la cursul Euro se face calculul pe factura, asa cum se intampla in cazul ratei la banca) s-ar putea sa platesti chiar mai mult …

2. Trebuie sa stii ca lista cu ce beneficiezi in fiecare trimestru este una standard. Medicul iti poate da, in functie de situatia ta particulara, alte analize de facut, pe care le vei achita separat. Si la o sarcina fara probleme, tot se ivesc lucruri extra. La investigatiile suplimentare poti avea sau nu reducere. Reducerile NU sunt afisate undeva, deci afli de ele daca este cazul, fix in clipa in care scoti cardul sa platesti;

3. Tot la cele incluse, daca NU ti le baga medicul in sistem la o consultatie, nu vei beneficia de ele. Deci nu poti sa te duci de capul tau la recoltare si sa zici: Am adus si proba de urina, a omis medicul sa o introduca din sistem, dar mi-a zis ca trebuie facuta. NU SE POATE! Sau Streptococ B, musai sa faci aceasta analiza undeva dupa saptamana 36, daca ai streptococul respectiv si habar nu ai ca il ai, se lasa cu infectie si antibiotice la bebe. Analize e inclusa in abonament, e necesara, nu un moft, insa daca a uitat medicul sa o bifeze frumusel la laptop, nasol. Nu o poti face pana nu bifeaza. Sau o faci, contra cost.

4. Pentru ca in sistemul lor apare ca un abonament, te vei lovi de unele neplaceri pe care daca nu erai abonat, nu le traiai. Exemplu;

  • nu poti face din aplicatie programari la consultatii, trebuie sa suni in call center. Daca folosesti aplicatia, se ia consultatie cu plata …  Cand ajungi la receptie, in functie de cine te lovesti acolo, explici cum ca ai abonament si fie se mai uita 2 minute in CI-ul tau, mai tasteaza, mai face o copie CI si in cele din urma nu platesti sau stai frumusel si o suni pe tanti care ti-a facut abonamentul si ea vorbeste cu fata de la receptie si se rezolva in cele din urma, dar nu inainte de a mai pierde nitel timp; de ce problema asta? Pai ca in aplicatie ai optiunea consultatie obstetrica ginecologie si atat. Cand suni in call center, mentionezi ca e pentru urmarire sarcina si angajatul bifeaza altceva. Carevasazica, aici nu e de dosar cu sina, e de bife!
  • Tot la capitolul evenimente neplacute: chiar daca abonamentul e in curs de activare (ai de completat contract, hartogaraie, dureaza si la ei pana se activeaza), daca ai facut o programare in call center inainte, se plateste. Beneficiezi de serviciile din protocol dupa ce e activat abonamentul, altfel nu. Chiar daca se activeaza pe 5 sa zicem, iar programarea ta e pe 10, tot la plata intra, a fost introdusa in sistem anterior activarii. Dubios, sistemele sunt implementate sa faciliteze treburile, pe angajatii si pe pacientii Medicover, par sa ii incurce mai mult;
  • Daca nasti prematur, nu conteaza ca tot 9 luni achiti conform contractului;

6. Programarile la medic. In functie de cat de cautat e medicul tau, poti intampina situatii aberante, spre exemplu sa ti se propuna sa vii la consultatie de urmarire a sarcinii dupa ce nasti, ca atunci apare medicul cu fereastra in sistem. Mie doamna din call center dorea sa imi faca programare consultatie urmarire sarcina in trimestrul 3, la inceput de iulie, pentru luna septembrie. I-am zis

In septembrie sunt acasa cu copilul, stiti!? Nu mai e nevoie.

Va pot programa la alt medic!

Dar acesta este medicul meu, nasc tot la voi, e numele medicului specificat si in contractul incheiat pentru nastere, la el am fost pana acum, stie ce si cum!!

Daca este programul full nu am cum sa introduc in sistem.

Degeaba scrie, in trimestrul 3 intra in abonament x consultatii. Adica ele intra, dar la medici diferiti eventual …

Daca ai o relatie buna cu medicul, vorbesti direct cu el, iti zice ziua si ora la care sa vii, te prezinti la receptie si ii zici duduii ca ai vorbit cu ginecologul, te primeste. Vei vedea ca ulterior iti apare consultatia in aplicatie la o ora oarecare din ziua respectiva. Partea nasoala e ca fiind asa intre programari cum s-ar zice, mai astepti nitel pe holuri;

7. Daca semnalezi situatia de la punctul 6 tipei de la contracte/ celor din call center, ti se va propune sa mergi la alt medic care are programul mai lejer;

8. Referitor la anularea unor programari, se mai intampla, te suna sa te anunte si sa reprogramati mai tarziu sau daca nu te incadrezi in data (nah, morfologiile din cele 3 trimestre se fac in anumite saptamani) mergi la alt gineco care face morfologii. Medicul care urmateste sarcina si cel care face morfologia pot sa difere in sensul ca nu toti ginecologii fac si morfo.

9. Protocolul de sarcina costa in jur de 5.000 lei, tot atat ar costa daca ai opta pentru consultatii si morfo la Medicover, iar analizele de sange la Synevo intr-un laborator mai liber unde nu e nevoie sa astepti (si au si multe puncte de recoltare prin oras, il alegi pe cel mai la indemana).

La recoltare sange Medicover de cele mai multe ori e lume la coada, iar se cand cu Covid-ul se asteapta afara. Daca ai recoltarea programata la ora 8 dimineata cand incepe programul (inainte nu existau programari la recoltare, dar s-a schimbat intre timp in contextul sanitar actual), vii mai devreme sa stai sa astepti afara si cu cei care sunt pentru sange si cu cei care au programari la oricare alta specialitate.

10. In ciuda tuturor celor enumerate mai sus, ei sunt acoperiti de contract. Renunti la contract, e ca si cum nu ai fi facut-o caci tot il platesti.

Concluzie

Protocol sarcina analize si investigatii incluse Medicover

Nu m-as mai pune in pozitia de client captiv abonament clinica privata. Ci as plati frumusel pentru prestarea fiecarui serviciu individual, pentru fiecare consultatie.

Sunt destul de dezorganizati, in functie de persoana cu care vorbesti in call center poti sa primesti raspunsuri diferite, iar sistemul … cam cu multe bug-uri dupa cum ziceam.

Un beneficiu ok-ut al protocolului de sarcina a fost ca in starea de urgenta din primavara 2020, am avut acces in plaforma lor pentru o consultatie online. A fost bine pentru ca medicul s-a uitat pe rezultatul analizelor deja efectuate si a introdus in sistem ce mai aveam de facut. Nasol ca ecografii sa vezi ce face bebe nu se pot face remote, plus altele normale intr-o sarcina.

Cea mai nasoala experienta cu abonamentul Medicover

Tot in starea de urgenta ginecologul meu a disparut din peisaj. A ales sa mearga exclusiv la spitalul de stat unde mai lucra. Clinica nu m-a anuntat, am aflat intamplator cand mi  s-a anulat programarea facuta de mai bine de o luna. Am sunat sa intreb de ce mi-au anulat consultatia si am asa am aflat, altfel nu cred ca ma anunta careva.

Ulterior, medicul a revenit, dar cand sa fac programare mi s-a zis ca NU pot face programari pentru … abonati. Nu conta ca imi urmarise sarcina pana atunci.

Am reusit in cele din urma, dintr-o greseala de-a lor probabil sa ma programez din aplicatie, O SINGURA DATA. Dupa care stabileam de fiecare data cu medicul in ce clinica si la ce ora sa vin. In call center daca incercam, mi se spunea ca e liber peste o luna, peste 2.

Vezi lista analize, investigatii, consultatii incluse protocol sarcina Medicover

Analize si investigatii urmarire sarcina abonament Medicover 2020
Analize si investigatii urmarire sarcina abonament Medicover 2020

Analize si investigatii urmarire sarcina abonament Medicover 2020

Analize si investigatii urmarire sarcina abonament Medicover 2020

Nu te lasa furata de numarul de pozitii din lista, unele costa 12-15 lei.

Procedurile despre care am scris mai sus se pot modifica, evident, insa in perioada decembrie 2019 – august 2020, asa erau procedurile clinicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *