Parinte in devenire

Pareri cresa sector 2 – Iepurasul cel Istet 2022

Pareri despre cresa Iepurasul cel Istet din sectorul 2 dupa o prima vizionare. Cum s-ar zice, e o parere personala la cald.

 • Cresa (si gradinita) nu are propriu-zis o curte in care copiii sa se joace si sa stea la aer. Este foarte mica, pe jos are mocheta, e ok caci atenueaza cazaturile, doar ca pe ploaie si lapovita, zapada … se imbiba de apa, facand imposibila joaca in micuta curte. Partea cea mai nasoala e ca este gard in gard cu un restaurant. Terasa restaurantului de langa este cumva „ridicata”, astfel incat daca esti tampit ori neatent, le poti scruma in cap copiilor;
 • Nu mi-a placut deloc ca e si fix pe o strada destul de circulata. Nu voi gasi o cresa in padure, la aer curat, nu visez unicorni, dar nici perspectiva unei tentative de curte, la 1 m distanta de o strada frecvent circulata auto si gard in gard cu o carciuma nu ma atrage.
 • In curtea mica se iese alternativ, dimineata cresa si dupa amiaza gradinita ori invers, probabil din cauza spatiului restrans. In orice caz nu mi se pare in regula, copii mici ori mari au nevoie sa isi consume energia, sa stea la aer, sa alerge, e nefiresc sa ramana inchisi intre 4 pereti.

De altfel, recunosc ca la cresele private exista aceasta problema a curtilor mici, chiar inexistente. La cele de stat ai mai multe sanse sa gasesti curti mari, generoase, cu leagane, groapa de nisip, pomi si iarba. Din nefericire NU EXISTA CRESE DE STAT la capacitatea la care e nevoie.

Exemplu, am depus dosar in ianuarie pentru septembrie la cresa in sectorul 2 si nu exista loc disponibil, suntem nr. 40 pe lista de asteptare. Asa ca cel mai probabil, cand ar ajunge copilul sa aiba loc de cresa de stat, el ar fi de gradinita deja, posibil la grupa mijlocie. In sectorul 2 cresele de stat pot asigura sub 100 de locuri pentru copii mai mici de doi ani la cresa. 100 de copii din sectorul 2 au loc la cresa de stat doar. Nu mai zic ca in pandemie numarul de locuri la cresele de stat s-a redus la jumate, o batjocura deja.

 • Revenind la cresa Iepurasul cel Istet, mi-a placut ca e usor accesibila. E in zona Eminescu. Locuri de parcare ioc, ca de altfel in tot Bucurestiul. Asta poate fi big problem deca esti nevoit sa folosesti masina pentru a duce copilul la cresa. Eu sunt pro utilizarea mijloacelor de transport in comun cu toate neajunsurile lor, insa cand ma gandesc la diminetile ploioase cand abia aveam loc pe treapta inferioara a tramvaiului, si unde oricum stateam intr-un picior, parca nu imi vine sa iau copilul de 2 ani in conditiile astea.
 • Mi-a placut ca am primit botosei sa acoperim incaltamintea in timpul vizitei. Vizita a fost la final de program cand o parte dintre pitici deja plecasera. Deci bila alba pentru cresa Iepurasul cel Istet.
 • Mi s-a parut curat inauntru, mai ales ca era la sfarsit de zi. Eu stiu bine potentialul toddler-ilor de a face dezastru.

 

cresa privata sector 2 Iepurasul cel Istet
Poza preluata de pe http://gradinita-iepurasulcelistet.ro/
 • Bucataria este proprie, se gateste in cresa/ gradinita, nu aduce firma de catering mancarea, ceea ce mi se pare rezonabil si cumva imi da un sentiment de incredere. In caz ca se iveste vreo situatie legata de mancare, e responsabilitatea institutiei si nu arata cu degetul spre o firma terta.
 • Big minus in cazul meu, faptul ca mi s-a comunicat ca daca copilul nu vrea sa doarma, se merge intr-o camera alaturata la joaca. Categoria de varsta e totusi 1 an jumate – 2 ani jumate. Nu vreau sa generalizez, dar nu cred ca exista un copil de 1 an jumate care sa stea treaz de la 6 jumate dimineata, cel putin 13-14 ore, pana seara la 19:30 – 20:30. Cel putin nu fara sa fie mega obosit si suprasolicitat. Somnul e o nevoie fundamentala, tulburarile de somn sunt considerate afectiuni medicale, faza cu „nu vrea sa doarma, nu doarme”, nu mi se pare in regula deloc. Mai ales ca e un mediu nou, cu alte rutine fata de ce cunostea copilul mic acasa, deci no way.
 • De asemenea, cresa este situata la etaj. In fata scarilor se afla o portita pe care daca isi doreste neaparat, copilul o poate sari cu usurinta. In cazul nostru, portita era o idee mai mica decat canapeaua inalta de acasa, unde copchilu’ din dotare se catara in 2-3 secunde.
 • Tot la capitolul siguranta copilului, am remarcat un mare geam deschis (ceea ce e ok ca intra aerul, daca nu joaca in curte, macar un geam deschis), doar ca nu exista nicio masura de protectie si asta nu m-a incantat absolut deloc. Accidentele sunt neprevazute, ca de asta se cheama „accidente”, se produc pe neasteptate, au cazut copii de la balcon fiind acasa cu parintii, d-apoi intr-o colectivitate cu alti 10. E suficient sa cada unul cu gura de ceva mai grav, sa se adune lumea in jurul lui si in mai putin de 10 secunde un toddler e sus pe geam. „Nu mi se poate intampla mie” – nu stiu alti parinti cum sunt, insa aceasta nu face parte din devizele dupa care ma ghidez.
 • Se foloseste zahar in preparate, mi s-a zis ca „putin”, iar eu nu stiu ce inseamna acest putin si nici nu o sa aflu pentru ca m-am hotarat sa nu il inscriu la cresa Iepurasul cel Istet.

 

Tarif cresa privata in sector 2 Iepurasul cel Istet e de 1.800 lei pe luna. Taxa de rezervare loc se plateste o singura data, este nerambursabila, valoarea ei fiind de 300 de lei (martie 2022).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.