squid game - jocul calamalarului
Fun

Jocul calamarului – Squid Game | Netflix | Cum este serialul?

Jocul calamarului – Squid Game serial pe Netflix, un sezon cu 9 episoade, actiunea se petrece in Coreea de Sud.

Subiect serial Jocul Calamarului (Squid Game)?

 

Serialul face parte din categoria: actiune – drama – aventura – mister – thriller.

Personajul principal, Seong Gi-Hun, este un barbat care locuieste cu mama sa diabetica, divortat de sotie, cu o fiica pe care urmeaza sa nu o mai vada deoarece va pleca in SUA alaturi de mama sa si de tatal vitreg. Somer, ingropat in datorii, fara vreo perspectiva de viitor, ocolit de noroc si cu semnatura data ca renunta la drepturile sale fizice (urmeaza sa devina donator de organe) daca nu achita o datorie catre camatari, Seong Gi-Hun se intalneste intr-o seara la metrou cu un domn bine imbracat care ii propune sa joace un joc in schimbul unei sume maricele de bani. Seong Gi-Hun e sceptic la inceput, apoi intra in joc si pierde de cateva ori consecutiv, este palmuit la fiecare infrangere, apoi norocul ii surade si castiga. Ia banii, o carte de vizita si pleaca fericit noaptea spre casa.

I se propune sa faca mult mai multi bani jucandu-se, initial refuza, insa saracia in care e nevoit sa traiasca il constrange sa accepte invitatia de a participa la joc.

Este preluat cu o masina, adormit cu un gaz eliberat in autoturism si se trezeste imbracat intr-un trening, alaturi de alti 456 de oameni, participanti la joc asemenea lui!

Toti cei aproape 500 de oameni sunt strambatorati financiar, este singurul lucru pe care il au in comun, in rest, fiecare cu povestea sa mai mult sau mai putin dramatica: un batran in pragul dementei care nu mai are locuinta, o cunostinta din copilaria lui Seong Gi-Hun anchetata pentru fraude financiare si despre care familia si cartierul intreg stia ca este un extraordinar om de afaceri „ajuns”, o hoata de buzunare fugita din Coreea de Nord care incearca sa isi scoata fratele mai mic dintr-un orfelinat, un pakistanez venit la munca in Coreea impreuna cu sotia si fiul de 1 an, neplatit de mai bine de 6 luni de angajator, un mafiot care furase de la mai marele sau sef.

Primul episod din Squid Game

Nici nu ajung sa se dezmeticeasca bine ca cei 456 concurenti intrati semneaza un act care cuprinde 3 reguli mari ale jocului, apoi intra in primul joc: „Rosu – verde”, un joc de copii foarte popular in Coreea. Multi jucatori isi pierd viata, ceilalti realizeaza ca se moare si nu e o gluma ce se intampla acolo. In timpul acestui prim joc se leaga inceputul unei prietenii intre Seong Gi-Hun, batranul de dementa, pakistanezul Ali (care practic ii salveaza viata lui Seong Gi-Hun in timpul jocului) si amicul din copilaria sa cautat pentru frauda.

Vazand cum sunt ucisi restul colegilor de joc, cei ramasi in viata voteaza (conform regulamentului semnat au voie sa supuna la vot daca se continua jocul ori nu) si majoritatea alege sa paraseasca jocul. Votul e strans, batranul cu dementa este cel care face diferenta, pana la votul sau contra continuarii jocului, era egalitate. De ce aleg jucatorii sa ramana chiar daca au vazut moartea? Pentru bani, Inainte de vot, muncitorii mascati le arata intr-o uriasa pusculita suspendata cati bani s-au strans. Daca nu vor continua jocul, banii se impart intre familiile celor decedati, daca continua, vor castiga un munte de bani la propriu.

Saracia si inechitatea sociala

Ii determina pe aproape jumatate dintre cei ramasi in viata sa aleaga sa ramana, sa isi riste viata, in speranta ca vor castiga, dar conform regulilor, majoritatea decide, deci pleaca toti, doar ca la scurt timp, reveniti la viata lor in saracie si fara sperante de mai bine, 93% dintre ei se intorc, dispusi fie sa joace si sa moara fie sa scape pentru totdeauna din labele saraciei.

Serialul continua cu alte 5 jocuri des intalnite in Coreea de Sud pe care nu le voi detalia pentru ca s-ar pierde tot farmecul.

Jocul calamarului (Squid Game) – serial ce merita urmarit! Subiectul serialului transcede granitele, tratand o tema universala care se intinde pe toate continentele: saracia si cercul vicios care te sufoca si nu iti permite sa iesi din ea. Nu doar fanii filmelor coreene vor fi Wow in fata acestui serial.

Jocul calamarului (Squid Game) este despre lupta saracilor pentru a supravietui. Este un serial despre discriminare si durere. Despre cum pusi in fata mortii, unii inseala, tradeaza si ar face orice sa isi salveze pielea fara remuscari sau din contra, ii macina sa aiba pe constiinta o moarte, doar ca nu au incontro: ori ei ori adversarul, fara cale de negociere sau de intoarcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.