Ginecolog bun Bucuresti
Sanatate Social

Hamid Reza Ayatollahi – caut doctor bun

Ginecolog bun Bucuresti, caut medic stomatolog bun in bucuresti, am nevoie de un endrocrinolog bun, pediatru bun Medicover, pediatru bun Sanador, pediatru bun Regina Maria.

 

 

Aprope ca n-ai cum sa fi ajuns la 25 de ani si sa nu fi scris cel putin o data pe Google asa ceva.

Paradoxul e ca majoritatea covarsitoare a celor care fac astfel de interogari, nu cauta un medic bun in sensul de competent, ci un medic … bun comunicator, un medic care sa stie sa comunice cu pacientul.

Atunci cand spui „bun”, acest bun e un calificativ, o nota. Medicul primeste o nota mare de la pacient. In lume, persoana care noteaza, ca e profesor, ca e manager de proiect, are competente superioare fata de cel evaluat, il evalueaza si abia apoi il noteaza. Asa facem toti cu medicii, ii notam. Dar oare avem competentele sa facem asta?

Pai, sa ne gandim. Ana e consultant financiar, Gabriel e sofer la ratb, ambii merg la un stomatolog sa zicem, ambii emit apoi o parere despre prestatia doctorului care se poate rezuma la e bun doctorul, nu e bun doctorul. Hmm, dar cum stie consultantul financiar & soferul daca e medicul bun profesionist. Simplu, nu stiu, dar ei apreciaza si noteaza comunicarea cu medicul, cum s-a purtat medicul cu ei de cand au intrat in cabinet si pana au iesit. Le-a dat toate informatiile necesare, a vorbit cu ei, daca da – cum le-a vorbit?

Asta retinem in cel mai subiectiv mod cu totii si asta transmitem mai departe atunci cand alegem sa recomandam un doctor sau nu, indiferent de specialitatea lui.

De aceea, si parerile gasite pe internet sunt adesea la 180 grade una de cealalta.

Isabel poate spune despre ginecologul X ca e painea lui Dumnezeu, nu alta, in timp ce Oana ii numeste un macelar care ar fi trebuit sa lucreze la carmangerie, nici pe departe intr-o clinica. Are rost sa mai scriu ca ambele au dreptate?

Detinem propriul filtru, fiecare are o alta pereche de ochelari prin care se uita la ce e in jur si interpreteaza. In functie de tara in care ne-am nascut si locuim, de pattern-urile din societatea in care traim, de background-ul nostru familiar, profesional, social, medical, cultural, masuram oamenii si vedem lumea intr-o maniera unica.

Acum c-am facut aceasta lunga introducere, redau mai jos o experienta proprie, personala cu Dr. Hamid Reza Ayatollahi, medic primar, specialitate ginecologie.

Este o fiinta plata, rece, ultimul doctor de care ai nevoie sa iti urmeasca sarcina in timpul unei pandemii cu care lumea nu s-a mai confruntat si a unei crize sanitare de toata frumusetea. Intr-o stare de incertitudine generalizata, cand nu e nimic sigur, te duci la ginecolog pentru morfologie de trimestru 1. O investigatie esentiala, un must in categoria ingrijire prenatala, dai de acest medic care prefera conceptul de monosilabil in timp ce tie in minte iti ruleaza 50 de ganduri pe minut cu 180 km/h: situatie de urgenta, n-am reusit sa vin la doctor mai des, nu stiu ce face fatul care se dezvolta in interiorul meu, o fi bine, o avea vreun handicap, oare e o problema la nivelul placentei, uterului, oare ????

Oare, oare, oare si stai 15-20 minute cat dureaza eco, el dicteaza chestii, tu intelegi doar „sex feminin”, apoi „Aveti vreo intrebare?”, printeaza colega in cabinetul de vizazi raportul medical … Platesti 500 – 600 lei ecografia la receptie si acasa, ca nah, stare de urgenta, nu se iese, deci home.

Cum sa ma exprim elegant: anii de studiu petrecuti in Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila – Bucuresti, toti 6, anii de rezidentiat, anii de experienta, ma lasa race.

O fiinta cu atata studiu in spate si cu atata interactiune umana in spate, dar incapabila sa inteleaga necesitatea comunicarii cu pacientul, are mari lipsuri. Nici macar nu e nevoie sa fii un geniu ca sa iti dai seama cat de esential poate fi un schimb informational medic-pacient.

Prima si ultima data, sper, la acest medic, care oricat de medic ar fi, daca nu vorbeste, e aproape egal cu zero. E ca un profesor stralucit care nereusind sa transmita mai departe noilor generatii ce stie, luceste singur acasa doar pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *