cont ghiseul.ro plateste online darire la stat
Pitoresti

Ghiseul.ro cum imi fac cont si la ce ma ajuta?

Desi este disponibil de ani buni, ghiseul.ro n-a avut succesul asteptat de autoritati la implementarea acestuia.

Multi dintre romanii posesori de card bancar si de conexiune la internet, prefera sa se deplaseze la ghiseele fizice, sa se intalneasca cu functionarul, una dintre cele mai amabile si placute specii care vietuiesc in Romania.

De ce aleg romanii drumul si plata la functionar in locul platii online pe ghiseul.ro daca au tot ce le trebuie sa plateasca in mai putin de 1 minut intr-o dimineata cand stau pe WC sau la cafea?

Pai, din inertie, din teama, din necunoastere, din prostie, din incapatanare.

Da sa le luam pe rand, inertia functioneaza asa: „Asa fac de ani de zile. N-am mare lucru de platit, impozitul la casa o data pe an, ce mare branza sa ma deplasez, oricum e in drumul meu!”

Din teama: „Da daca eu dau banii si pentru ca nu m-am dus sa platesc cu cash la ghiseu la ei, ma mai pun sa platesc o data? Ce fac, ma poarta astia pe drumuri aiurea. Lasa ca mai bine merg io direct la ei!”.

Nefondat! Si daca, daca ar exista o posibilitate sa nu se inregistreze ceva in sistemul statului, realitatea e ca orice chitanta primita la efectuarea platii are 100% mai multe sanse sa: se stearga tusul de pe ea, sa se piarda; pe cand scoaterea unui extras de la banca care dovedeste efectuarea platii e accesibila, posibila si de necontestat.

Din necunoastere: „Ce sa platesc pe ghiseul.ro? Eu am de platit o amenda auto? Se poate plati si aia?”.

Raspunsul e ca da, pe ghiseul.ro poti plati si amenzi, si impozite, ba iti vezi si datoriile la ANAF, daca ai.

Mi se pare fantastic cum au unii timp sa citeasca & dea share pe Facebook la 20 de postari zilnic, cu ursuleti, cu cafelute, cu inimioare, dar nu pot sa rapeasca 5 minute din timpul lor care numai pretios nu e, sa citeasca cum pot folosi un serviciu in favoarea lor.

Din prostie: ” Eeee, imi trebuie mie sa platesc online. Lasa ca nu mai stau acum sa imi fac cont, sa bag acolo toate datele. „.

Evident, de ce sa petreci 2 minute sa iti faci cont in 3 pasi simpli: 1) introducere CNP; 2) introducere si confirmare card bancar; 3) introducere adresa e-mail, cand poti pierde cateva ore anual cu drumuri si interactiuni inutile la ghiseele statului.

Din incapanare: „Nu vreau si punct!”.

De ce? „Uite asa ca nu vreau” ca la aia mici care refuza sa mearga la gradinita.

De ce ti-ai face cont pe ghiseul.ro?

  • Ca sa iti vezi acolo impozitele pe care le ai de plata si sa le platesti in mai putin de 1 minut din confortul casei tale.
  • Ca daca ai vreo amenda auto sa faci plata direct. Iar in caz ca peste 4 ani statul te intreba din nou daca ai platit amenda si iti cere chitanta doveditoare, ghici ce? Nu mai trebuie sa umbli dupa duplicate ori sa pastrezi bibliorafturi ca un adevarat contabil. Documentele astea financiare sunt mai save pastrate in spatiul virtual decat la dosarel.
  • Poti sa faci plati catre ANAF prin ghiseul.ro
  • Vezi ce ai de plata si platesti, fara sa mai dai pe la ANAF, sa intrebi daca e ceva de plata, fara stat la coada.
  • In plus, poate ii dai si statului de gandit: „Ba, nu mai vin romanii sa plateasca la noi in sedii, sa mai taiem din ele, nu mai tinem in aparat bugetar urias daca tot n-are obiect al muncii!”.

Nu poti sa te plangi de autoritati ca-s invechite, ca miroase a naftalina in spatiile lor, dar sa preferi plata impozitului la posta in loc s-o faci online.

Concluzia, contul se face aici: https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale 

Dureaza 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *