viorel lis a fost primarul bucurestiului
Pitoresti

Gabriela Firea, de-asta nu ne place de tine

Bucurestiul n-a avut de-a lungul timpului primari din cale-afara de competenti, intreprinzatori si bine intentionati. Adica, pe bune, Viorel Lis a fost primar.

Viorel Lis! Acest Viorel Lis a fost primar
Viorel Lis, dezvăluiri intime de Revelion! A răspuns la întrebarea: „Ce poţi să faci la o femeie cu 10 degete şi cu limba? „ SURSA https://spynews.ro
si a gandit proiecte pentru Bucuresti, a administrat banii acestui oras, a dat autorizatii…
Anyway. Cotele de hate n-au atins niciodata acest nivel „everescian”, in mare parte si datorita vitezei de propagare a informatiei pe social media.
In fata valului de ura, Gabriela Firea da din umeri si se face ca nu intelege ce avem cu ea.

Pai, draga Gabriela Firea, nu ne place de tine pentru ca:

 • ai marit nejustificat numarul angajatilor din primarie si de pe langa primarie, fara ca asta sa creasca calitatea vietii cetatenilor din Bucuresti.
 • UE are cca. 43.000 de angajati, Primaria Capitalei are pe statele de plata peste 45.000 de oameni ! Ti se pare normal?
Tu nu ai inteles ca noi nu asta vrem.
Nu vrem 2 oameni cu 2 laptopuri cu 2 telefoane de serviciu cu 2 costuri pe salarii, prime & altele ca sa plimbe aceleasi acte. In era tehnologiei vrem o administratie minimalista, moderna, cu oameni putini, capabili, eficienti, bine platiti si sanctionati cand o dau de gard sau nu ating niste obiective de performanta.
 • ai alocat sume colosale care s-ar fi putut folosi in proiecte care chiar conteaza, fix pentru plata acestor multi si ineficienti angajati. Repet, acest numar mare de oameni in „slujba” orasului nostru nu au adus vreun fel de plus valoare.
Ei nu produc nimic, doar toaca bani!
 • te-ai incapatat sa infiintezi zeci de companii municipale care sa preia atributiile directiilor deja existente in primarie. Le-ai alocat bucati mari din cascaval pentru chirii, birouri, masini, logistica, iar salarii! Pentru ce?! Ati facut vreo analiza de eficienta dupa infiintarea acestor companii?
Poti sa spui: da, am alocat suma asta, dar uite ce am obtinut? Nu! Pentru ca sunt ILEGALE si ineficiente!
Unele firme figureaza in acte si doar papa bani, iar daca vrei sa ajungi la sediul lor, dai de nimeni …
 • instanta ti-a zis clar ca sunt ilegale si ca trebuie sa le desfiintezi, tu ce-ai tacut? Ai mai infiintat una! Deci ca un capcaun care vede ca nu mai are bani sa plateasca creditul, dar mai ia unul, asa de-al dracu’, ca poate!
 • ne-ai zis acum ceva timp ca suntem in faliment, ca ti-a taiat guvernul bugetul! Pai da, in pana mea ca ai f…. banii in firme si companii municipale si catedrale.
Daca te-ai fi apucat de construit gradinite si scoli si te lasa guvernul fara bani sa le termini, te intelegeam, dar asa de ce te plangi?
Nu mai ai bani sa platit chirii la Compania municipala tehnologia informatiei?
Apropo, care este obiectul acestei companii? Ca din prezentarea de pe site se intrevede o gargara.
Prin dezvoltarea Companiei Municipale Tehnologia Informatiei s-a creat o resursa reala de specialisti pe diferite domenii de activitate. Reusim sa cream in fiecare zi un cadru organizational in care sustinem si recompensam performanta, asiguram un cadru de dezvoltare profesional si personal fiecarui membru si crestem eficienta serviciilor IT livrate Municipalitatii.
 • nu ne place de tine pentru ca noua ne arde buza de apa calda care ajunge rece sau nu ajunge deloc in casele noastre din cauza infrastructurii antice si tu te gandesti sa reamenajezi parcul Cismigiu, ca cica are nevoie de o reabilitare majora integrala, tevile de apa calda si caldura n-au nevoie de reabilitare majora?
 • Really?! 530 de mii de apartamente din Bucuresti erau racordate la RADET anul trecut, ajungem la milionul de persoane care depindem de acest sistem. Lasam apa calda sa curga 15 minute ca sa ne spalam cu ea calie in 5. Calorifere reci. O zi caldura si apa calda, doua zile ba, iarna la – x grade.
Incalzim oale de apa pe aragaz, ba ca e avarie, ba sa se lucreaza la reteaua primara. In realitate sunt carpeli care tin cat tine o carpeala.
Asta era obiectivul tau! Daca nu sa rezolvi macar sa demarezi un proiect de modernizare, sa vedem cat te zbati si te preocupi de serviciile de baza pe care trebuie sa le ofere administratia cetatenilor.
Dupa ce ai pus la bataie resurse financiare si umane pentru asta, discutam si despre reabilitarea majora a parcului Cismigiu.
 • dna. Firea, sunteti un administrator prost. Stiti cum ne-am dat seama? Simplu. Ati avut bani multi pe mana si v-ati comportat ca un veritabil cocolar, i-ati spart aruncand in stanga si in dreapta, in loc sa ii investiti in proiecte pe termen mediu si lung cu impact asupra calitatii vietii bucurestenilor.

 

 • In ultima perioada pe radio si tv si pe unde va apucati va „laudati” cu proiectele? Ce proiecte? Ca ati dat vouchere? Un individ cu 4 clase poate sa faca asta.

 

 • WTF? Tu, ca primar, un exemplu de buna practica: ai grija sa faci Bucurestiul atractiv pentru turisti, eu ca cetatean, fie ca sunt antreprenor, fie ca sunt angajat am de castigat. Castig mai multi bani si nu mai am nevoie de voucherele materna de la tine, am finante sa imi acopar nevoile. Asa functioneaza democratia, asa functioneaza o administratie competenta. Tu, reprezentantul numarul 1 al institutiei primariei, trebuie sa imi creezi mie conditiile necesare sa ma dezvolt. Nu sa stau cu mana intinsa la tine sa-mi dai bani sa pun aparat dentar copilului, sa imi fac analize, gravida fiind sau alte cocalareli de genul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *