Controversate

Alungirea picioarelor

Alungirea picioarelor – an de an, oameni nemultumiti de statura lor, afirma ca inaltimea le afecteaza viata persoanala, viata sociala, si hotarasc sa se supuna unei interventii de alungire a picioarelor.
Spre deosebire de alte interventii, operatia pentru alungirea picioarelor este o procedura medicala controversata care se intinde pe o perioada lunga de timp, postoperator, este una dureroasa, iar de cele mai multe ori rezultatele nu sunt cele asteptate.

Operatia de alungirea picioarelor este costisitoare, costisitoare insemnand cateva zeci de mii de euro investitie.
La finalul interventiei chirurgicale, in perioada de recuperare, pacientul practic va reinvata sa mearga din nou.
Unele persoane care s-au supus operatiei de alungire a picioarelor spun ca tot chinul si toata investitia financiara a meritat pentru cei cativa cm castigati (picioarele se pot alungi cu pana la 13 cm, 30 cm dupa cum sustin unele voci, depinde de la caz la caz), in timp ce altele regreta hotararea luata si spun ca au ramas cu sechele pe viata.

Cat costa o operatie de alungire a picioarelor?

In Statele Unite ale Americii operatia de alungire a picioarelor costa intre 50.000 si 85.000 de dolari. Foarte important de mentionat este si ca aceasta interventie chirurgicala nu poate avea loc in orice clinica/ spital si nici nu exista foarte multi medici care sa execute astfel de operatii.

Operatii de alungire a picioarelor au loc si in Rusia, acolo costurile sunt simtitor mai mici. Practic cea mai ieftina operatie de alungire a picioarelor costa in jur de 16.000 – 18.000 de dolari in Rusia.

Operatia de alungirea picioarelor in Romania

Alungirea picioarelor este tot o forma de operatie estetica. In Romania nu se (mai) realizeaza. La un simplu search pe Google, este mentionat numele unei medic ortoped traumatolog pe nume Ion Donica, originar din Republica Moldova – medicul care alungeste picioarele la Constanta, medicul care te face mai inalt, in cateva articole din urma cu cativa ani. Exemplu:

La Mangalia iti poti face ieftin o operatie de alungire a oaselor

In realitate medicul exista, exista si spitalul Mangalia, insa la sectia de Ortopedie si Traumatologie este specificat clar: ” Alungiri membre, corectii pozitii vicioase cu instrumentar Elizarov”.

http://www.spitalul-mangalia.ro/servicii.html 

De unde putem deduce ca in Romania se fac operatii de alungire picioare (membre) in scop terapeutic, nu estetic. Una este afectiunea medicala, inegalitate de membre, care te impiedica sa duci o viata normala si genereaza alte boli asociate, cu totul altceva dorinta de a te inalta cu 15 cm sa arati mai macho man.

El este medicul de la spitalul din Mangalia care face operatii de alungire a picioarelor

 

Sursa imaginii: https://www.digi24.ro/special/reportaje/reportaj/a-doua-viata-ion-donica-singurul-ortoped-din-romania-specializat-in-alungirea-oaselor-380170

Alungirea picioarelor – cum se realizeaza interventia

Exista doua modalitati: Metoda Bliskunov si Metoda Ilizarov. Ce este extrem de important de mentionat este faptul ca ambele metode au pornit de la cercetarea si tratamentul afectiunilor serioase ale membrelor. Medicii au cautat solutii sa rezolve probleme congenitale grave la nivelul membrelor, nicidecum sa ii faca pe oameni sa se simta mai bine in piele lor.

Spre exemplu metoda Ilizarov de alungire a picioarelor a fost inventata de catre un medic sovietic care trata soldatii pe front in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 

Sursa: https://depositphotos.com/stock-photos/ilizarov.html

Alungirea picioarelor prin metoda Ilizarov – cum se face?

  • Operatie sub anestezie generala;
  • Mai multe incizii la nivelul picioarelor pentru montarea aparatului Ilizarov;
  • Aparatul Ilizarov va fi reglat in timpul „tratamentului de alungire a picioarelor”;
  • Recuperarea dureaza de la 4 luni de zile in sus.

Vezi pe Google imagini despre alungirea picioarelor cu ajutorul aparatului Ilizarov

Imagini Google Aparat Ilizarov

Alungirea picioarelor prin metoda Bliskunov

  • Tot printr-o interventie chirurgicala se monteaza in cavitatea osoara o tija telescopica;
  • Procedura in site este una periculoasa, iar recuparerea poate dura ani de zile;
  • Spre deosebire de tehnica de mai sus, in lipsa unui aparat montat pe piciorul (asa cum este aparatul Ilizarov), se presupune ca pacientul are „mai multe independenta si libertate de miscare”.

Indiferent de metoda aleasa, recuperarea presupune o perioada de timp de imobilizare la pat, apoi exercitii si recuperare medicala, multe controale medicale si chiar si asa aceste interventii nu sunt lipsite de riscuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.