pahar cu apa
Sanatate

Pot sa beau apa inainte de analizele de sange?

Da, poti sa bei. Si nu numai ca poti sa bei, dar este chiar recomandat sa bei apa inainte de analizele de sange.

De cand eram mici ne bantuia, „mergem la analize, iti ia sange, nu mananci, nu bei”. Ok, nu mananci, ceea ce consumi se metabolizeaza, ajunge in sange si influenteaza rezultatele.

E inclus si bautul aici, dar batutul de sucuri carbo, de sucuri la cutie, de cafea, de bere si orice alt lichid care NU e inodor, incolor si insipid. Apa ajunge in organismul tau si il hidrateaza, mai ales dimineata, dupa ce ai fost in repaus peste noapte. Apa chioara (fara lamaie, fara castravete bla bla) e ok.

E bine sa bei apa inainte sa pleci la analize. Apa face venele mai vizibile.

Stiai de exemplu ca tatuatorul, deci ala care face tatuaje, isi poate da seama din felul in care patrund acele in piele daca esti o persoana care consuma multe lichide si ai o piele hidratata? Pielea omului hidratat fiind mai usor de strapuns.

 

Atentie! nu confundati hidrarea cu bautul de lichide. Daca bei nes nu te hidratezi chiar daca bei o galeata, ci din contra, caci cofeina deshidrateaza! La fel si alcoolul. Dar sa nu divagam.

E bine sa te hidratezi si sa maresti aportul de apa chiar cu 1-2 zile inainte sa mergi sa iti iei sange. Pentru aceste analize de sange pe care le facem in mod curent putem bea linistiti apa, rezultatele vor fi aceleasi, caci apa nu le schimba cu nimic.

In cazul in care este o analiza de sange extraordinar de rara si necesita sa nu pui stop de ceva in gura, atunci fii sigur ca medicul, asistentul, persoana de la call center care iti face programarea te va avertizara asupra acestui lucru.

Una peste alta, pare incredibil ca in 2020, in era informatiei care circula cu viteza luminii, oamanii stau cu gura uscata cand merg sa isi faca o glicemie ca asa stiu ei ca, nu trebuie sa bea si sa manance.

Si nici medicii nu se inghesuie sa corecteze anomalia asta. La urma urmei starea ta de bine nu e treaba lor, nu?

 

3 comentarii

  1. […] Pot sa beau apa inainte de analizele de sange? […]

  2. Cel mai bine o tuica de pruna..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *