reabilitate piata Colentina
Prostia omeneasca

Reabilitare piata Cremenita

La inceputul anului 2019 pe lista licitatiilor publice isi facea aparitia proiectul: modernizare Piata Colentina. Beneficiarul proiectului este Administratia Pietelor Sector 2 cu sediul pe Str. Ziduri Mosi, nr. 4, sector 2, Bucuresti.

Conform panoului care troneaza in fata „mini halei” numite piata si pe care cica o modernizeaza, avem:

proiectant general aRchitecture Studio SRL si constructor SC Mari Vila Com SRL

Ceva in neregula cu proiectul de reabilitare? Desigur, gropile de peste 1 m adancime, din care ies niste sarme si care nu sunt cumva securizate si semnalizate. In afara de acest ponou amplasat in fata nu exista nimic altceva care sa iti atraga atentia ca esti intr-o zona unde se lucreaza si ca te poti expune unor pericole.

Zona din lateralul pietei, unde sunt bine mersi gropile nesemnalizate de mai bine de-o luna reprezinta un fel de culoar folosit de cei de la blocurile de vizavi, deci oamenii circula pe acolo. Oameni, cetateni obisnuiti, ca muncitori ioc desi pare ca a inceput proiectul din luna iunie.

Tragedia este ca nu invatam nimic din greseli, ca va trebui sa cada un copil acolo, sa moara sau sa ramana cu sechele pe viata pentru ca autoritatile, asa cum e Inspectoratul de Stat in Constructii (aia care se ocupa de*) sa inceapa sa se sesizeze.

Urmarirea modului de aplicare a cadrului normativ si de reglementare in domeniile:

− calitatii in constructii, in toate etapele, de conceptie, proiectare, executie, receptie, utilizare si postutilizare, indiferent de forma de proprietate sau destinatia constructiilor, pentru aplicarea regulilor obligatorii stabilite prin actele normative in vigoare;
− disciplinei in urbanism si amenajarea teritoriului;
− autorizarii si executarii lucrarilor de constructii;
− supravegherii pietei produselor pentru constructii, in conformitate cu reglementarile armonizate care transpun Directiva CEE specifica;
− urmaririi comportarii in timp si receptiei lucrarilor de constructii;
− autorizarii dirigintilor de santier si a responsabililor tehnici cu executia;
− autorizarii laboratoarelor de analize si incercari in constructii;
− implementarii sistemului de management al calitatii constructiilor;
− solutionarii reclamatiilor si sesizarilor primite de la cetateni cu referire la probleme privind calitatea si siguranta in exploatare a constructiilor, legalitatea emiterii autorizatiilor de construire.

 

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *