Postnatal

Primele 12 ore dupa cezariana

Cum au fost primele (mele) 12 ore dupa operatia de cezariana?

Mai intai de toate, m-au debarcat in patul din rezerva mea ca pe un sac de cartofi. Zic sac de cartofi pentru ca anesteziata fiind in partea inferioara a corpului eram ca un fel de manechin de cauciuc: amorf si greu. De altfel, asistentele care m-au debarcat erau foarte dragute.

Ajunsa in pat s-a inceput administrarea diverselor substante, de la antibiotic la glucoza pentru hidratare si calmante si bla bla bla. Aveam deja branula in mana, deci doar puneau perfuzia pe stativul cu pricina si ma „cuplau” la ea. Iar calmantele, preponderent au fost puse prin cateterul montat mai inainte de cezariana.

Practic, conectata la stativul de perfuzii, cu o greutate pe abdomen, cu sonda, cu o punga de gheata, cu ciorapi antiembolism pana la coapsa (in picioarele pe care oricum inca 2-3 ore nu le-am simtit), „imbracata” in 2 electrozi si un tampon de vreo 2 ori cat scutecul de nou nascut (sub un cearsaf alb imaculat), stand pe spate cu 3 aleze sub fund si incercand cu 2 maini sa tin bebe pe piept si sa il alaptez.

Si mancarimea de piele! Ma manca pielea de la calmante, cica e firesc. Da, ma manca burta lasata, ma mancau picioarele de la coapsa in sus.

Ah si mai mi-au iesit putin ochii din orbita cand am facut o miscare brusca si ahhh, operatia.

Astea-s primele 12 ore, stat pe spate, conectata la toate device-urile.

N-am dormit deloc, desi parte din orele alea au fost noaptea … Pur si simplu nu am putut. Cu durerea eram ok, caci calmante, dar efectiv am avut bazdaci in fund.

Pe bebe l-au luat fiind prima noapte dupa operatie. L-au adus la alaptat. A fost ok-ut.

S-o zic si pe asta? O zic! Primele 12 ore nu sunt cele mai rele cum te-ai astepta, ci sunt mai „bune” decat urmatoarele 12, alea in care urmeaza mobilizarea efectiva: ridicarea din pat, primii pasi, primul pisu cand vezica ta „uita” sa te mai anunte ca e nevoie de wc, ajungi in punctul in care simti ca esti pe punctul de a exploda si habar n-ai de ce.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *