Niciun pic de incredere pentru pozitia BOR anti avort

Citeam zilele trecute pe blogul lui Doru Supeala un articol sugestiv despre cum Biserica Ortodoxa Romana se afla in faliment moral: criza de identitate, credibilitate si viziune

Cum BOR are 43.625 angajati pentru care statul platea anul trecut 320 milioane Euro.


Dincolo de angajatii bisericii platiti din contributiile publice, BOR nu este deloc o institutie saraca.
BOR are in propietate zeci de mii de hectare de padure si teren arabil (fara sa punem la socoteala mita electorala pe care urmeaza sa o primeasca)

BOR detine cladiri si business-uri adiacente (agentie de turism, trust de presa etc) si multe altele de care probabil nici ei nu stiu pentru ca averea uriasa a bisericii nu a fost vreodata inventariata si facuta publica in mod transparent.
BOR inregistreaza anual profit de milioane de euro.

Photo by Lisa Fotios from Pexels

 

BOR este o institutie cu resurse umane si financiare imense.
BOR vrea sa fie actor activ si sa joaca un rol important in societate, vrea sa fie bagat in seama, sa participe la procesul legislativ.
BOR are pareri, puncte de vedere, are ceva de spus in privinta educatiei, familiei, copiilor, vietii private in general.
BOR este un sustinator traditional al marsului pentru viata si are o pozitie contra avort pe cat de stricta pe atat de indoielnica.
BOR are bani si influenta si tot ce gaseste bun de facut este sa isi scoata oamenii in strada cu mesaje lacrimogene zbierand din toti rarunchii ca avortul inseamna crima si crima nu trebuie tolerata in nicio circumstanta.

BOR vrea interzicerea avortului, dar nu e interesata de lipsa de acces la servicii medicale in mediul rural.
BOR nu vrea avorturi, dar nu ia pozitie publica in privinta violentei obstetrice la care sunt supuse cele mai multe femei, indiferent ca vin din rural, din urban, ca au 5 clase sau 2 doctorate, 2.000 de lei sau 2.000 de Euro salariu.
BOR tipa ca avortul este crima, dar o secunda din timpul ei pretios nu a facut lobby pentru modificarea legii adoptiei, astfel incat copiii sa isi gaseasca mai repede familii.
BOR face lobby pentru educatia pentru abstinenta in scoli ca masura de prevenire a avortului, dar nici prin cap nu ii trece sa se implice in proiecte utile pentru copiii fara parinti precum Ajungem mari

BOR vrea ca avortul sa nu mai fie o optiune, sa convinga ca este vorba despre dragoste, dar de Dumnezeu, numai ca face asta in cel mai nepotrivit mod pentru o viitoare mama nesigura, si singura de cele mai multe ori:

Consider cã acest pãcat este printre cele mai mari pãcate posibile. Mi-am zis în sinea mea – motivat – cã a ucide un copil în pântece e mult mai grav decât a omorî un om botezat. Mai întâi de toate, acest copil e autonom. Mama care îl poartã în pântece n-are drept asupra vietii lui.

• Preot ortodox român despre avort: „Nu mai ucideţi copii în pântece. Mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i“

Femeile care fac avort se imbolnavesc deseori de boli grele, nevindecabile, imbatranesc inainte de vreme, sufera mai ales de nervi, nasc copii bolnavi si infirmi, nu se inteleg cu barbatii lor, au mustrare de constiinta pana la moarte, sau cel putin timp de zece ani, daca se pocaiesc si primesc canonul randuit de duhovnicii lor. Iar daca nu, le asteapta canonul cel vesnic in muncile iadului, de care sa ne fereasca pe toti Bunul nostru Mantuitor

Si asta e doar o mica parte din discursul anti-avort al BOR, aceasta religie a dragostei care foloseste instrumentul numit frica pentru a-i face pe oameni mai calzi si mai buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *