intrebari tampite pe care le aude orice gravida
Parinte in devenire

Nasc la 12:75 – intrebari tampite la care trebuie sa raspunda o gravida

Intrebari tampite pe care oameni le pun unei gravide sau mai bine zis intrebari idioate la care trebuie sa raspunda o gravida de 10, de 20, de 30 de ori sau mai mult, totul depinde de numarul de persoane cu care interactioneaza.

Cand trebuie sa nasti?

Prima intrebare idioata pusa de toti netotii si netoatele (unii dintre ei chiar au copii, ceea ce e si mai inspaimantator) e: si cand nasti?

Pai sa vedem, un copil nascut la 37 de saptamani e un copil nascut la termen. Un copil nascut la 42 de saptamani e … tot un copil nascut la termen. Intre 37 si 42 sunt aproape 6 saptamani, 6 saptamani inseamna o luna si jumatate, deci fatul are la dispozitie circa o luna si jumatate sa se hotarasca cand vrea sa vada lumina zilei. Ma rog, excludem cezarienele programate atat de dragi sistemului sanitar romanesc, public ori privat.

Deci copilul se poate naste la termen pe 1 decembrie 2020 si tot la termen pe 7  ianuarie 2021.

Nasterea nu e concediu. Pe 12 august la 14:00 am avion.

Deci un raspuns pe masura intrebarii, cand nasti? E … pe 32 august la 12:75!

Una peste alta, pare ca aceasta mirifica curiozitate a tuturor celor care iti vad abdomenul umflat e mai mult asa o dulce inertie, ca la: „Ce faci?” „Bine!” Ce inseamna bine? Cam asa si cu data la care naste. La dracu, si mama ar vrea sa stie cand naste? Ca daca ar stii nu si-ar face bagajul pentru maternitate cu 2 luni inainte si nici nu s-ar gandi: hmmm, oare daca se rup membranele chiar acum in timp ce stau la coada la Mega si cca 1 l de lichid cald se scurgte pe picior lasand o balta langa cosurile asezate mumos unele peste altele? Ca asa a vazut ea in filmele americane.

Cum nasti?

Ca sa cand ai avea o paleta larga din care sa alegi, zici ca-i meniu sau ca-ti alegi cocktail-ul la beach bar. In realitate lucrurile sunt cum nu se poate mai simple. Poti sa nasti intr-un singur fel, ala prin care uterul se contracta, tu impingi, copilul trece prin canalul de nastere, vagin, out. Nu poti alege sa iasa copilul pe gura, prin urechi sau pe nas sau pe langa chakre …

Exista si acea interventie numita cezariana care implica o taietura in muschiul abdominal, in uter si copilul iti este scos asa:

copil scos prin cezariana
https://www.flickr.com/photos/cuchita/299347556

 

Stai 2 ani acasa?

Practic, nici n-ai apucat sa instalezi patutul plodului sau nici n-ai intrat in concediu prenatal si sigur sigur o desteapta ori un destept iti trandeste intrebarea asta care:

  • e probabil ultima preocupare a unei gravide in trimestrul 3 cand hemoroizii ori durerile de spate s-ar putea sa ocupe tot timpul;
  • mai ales daca nu mai are alti copii, e greu de prezis dinainte ce si cum o sa fie, cum o sa fie copilul, cum o sa se adapteze cu el si toate cele. Sa ma intrebi ce 1 iulie 2020 ce-o sa fac pe 1 iulie 2022 e cam nepotrivit … ;

Cat ai luat?

Se refera la nr. de kg, doar nu la kg de capsuni achizitionate de la piata. Intrebarea asta e tot asa, o curiozitate, o barfa, o nevoie de a face comparatie. Mda, a luat enorm 20 de kile, eu m-am ingrasat 10 si nu mai puteam. Sau din contra, mamaaa, cum 7 kile, asta a tinut regim in sarcina, sigur, sigur! Da ce-o fi mancat, numai frunze de salata fara sare. Nu e bine nici asa.

Ar fi frumos ca oamenii sa aiba aceeasi deschidere si fata de alte aspecte ale vietii. Intrebam cu usurinta o gravida cat a luat, dar daca vine una si ne intreaba, auzi, cate orgasme ai avut luna asta? S-ar putea sa ne inverzim, balbaim, codim, ca nah, nu vorbim de d-astea cu strainii, nu e treaba lor.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *