munte de acte
Prostia omeneasca, Social

Mama ei de birocratie, buletine vechi si noi

Trebuie sa iti faci buletin nou? Foarte bine! Inainte sa te interesezi de acte necesare schimbare buletin in 2020, nu uita SA FACI NISTE COPII DUPA BULETINUL VECHI. 

Fa copii ale CI-ului vechi, salveaza si in telefon o poza, pune-o in Drive sau pe orice serviciu de cloud, salveaz-o si pe e-mail pentru ca desi buletinul este un document emis de stat si statul are toate datele despre tine din ziua in care te-ai nascut si ti-a eliberat certificat de nastere, ghici ce? S-ar putea ca statul sa iti ceara tot tie o copie dupa … buletinul vechi. Da, da, buletinul ala vechi pe care l-ai predat la evidenta populatiei/ politie cand ai depus actele pentru cel nou.

Situatie concreta: depui acte pentru vouchere materna, printre care si copie CI ca sa dovedesti ca esti bucurestean de minim 6 luni, dar ghinion, iti expira buletinul si tu l-ai schimbat acum 2 luni.

Cum demonstrezi ca ai domiciliul in Bucuresti de mai bine de 6 luni cand buletinul tau a fost emis acum 2 luni?
Pai cu o copie a CI-ului vechi!

Te gandesti ca e absurd, institutiile statului au toate instrumentele la indemana sa comunice intre ele, functionarii de la stat pot sa afle de la colegii lor, functionari tot la stat, in alte institutii. Gresit! Nu se poate, ai nevoie de copie buletin vechi.

Bine, dar tu ai o proprietate aici, poti sa dovedesti cu actul de proprietate. Gresit! Nu se poate.

Ok, ai pasaport de 5 ani cu adresa de Bucuresti. Nici asa. E nevoie de copie CI vechi pentru ca:

Domiciliul sau reședința se dovedesc cu înscrisurile din C.I., conform Art. 91, alin (1) din Codul Civil. În cazul care nu găsiți o copie după vechea carte de identitate, puteți solicita un istoric de domiciliu la Direcția Generală de Evidența Persoanelor.

Concluzie! Tineti cu dintii de toate hartogaraiele vechi, niciodata nu stiti cand aveti nevoie de ele. Statul e impotent, ineficient si gaunos. Chiar daca locuiti in Bucuresti unde avem peste 40.000 de oameni care lucreaza in administratie ca sa administreze situatiie ivite in viata cetatenilor, aia nu pot face nimic fara ca dvs. sa va dovediti calitatea cu buletinul vechi.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *