studiul
Controversate

Introducerea educatiei pentru abstinenta in scoli

Cei care se opun educatiei sexuale in scoli, vin si cu o solutie: educatia pentru abstinenta. Educatia pentru abstinenta ca solutie pentru combaterea principalelor probleme ce prin educatie sexuala ar fi, daca nu eliminate, macar ameliorate. Educatia pentru abstinenta = copiii sa fie expusi de mici la doctrina crestineasca conform careia relatiile sexuale au loc numai dupa casatorie, numai cu sotul. Asa evitam sarcinile nedorire, avorturile, bolile cu transmitere sexuala si promiscuitatea sexuala.

Pare simplu si firesc, nu? Hai sa intram putin mai adanc in subiect:

1. Educatia pentru abstinenta vine la pachet cu alte recomandari ortodoxe: nu ne masturbam, nu consumam pornografie, nu folosim metode contraceptive, nu experimentam nimic din punct de vedere sexual pana la casatorie (petting), nu sexului oral, anal, in grup, intre persoane de acelasi sex. Ok, este varianta crestin ortodoxa asupra sexualitatii, dar pentru a adera la acest tip de doctrina, implica ca intreaga existenta a copilului & familiei sale sa fie intru cuvantul Domnului, nu? Asta se traduce prin ortodox practicant. Cati romani sunt ortodocsi practicanti?

2. De ce educatia pentru abstinenta in scoli va fi un esec? Educatia pentru abstinenta nu poate fi gandita separat de morala si existanta crestina. Cei care o sustin fac abstractie de lucrul asta, astfel ei nu pornesc de la nevoile reale ale societatii de acum, ci pleaca de la premisa suntem crestini si trebuie sa ne comportam ca atare, si sa invatam si copiii de mici la fel. E o crestinizare cu forta. Nu poti lua ca reper normele dupa care se ghideaza o minoritate religioasa pentru a le impune majoritatii laice si sa te astepti ca asta sa fie un succes.

3. Sunt oameni saraci cu duhul care se opun educatiei sexuale in scoli dintr-un singur motiv: ei nu inteleg despre ce e vorba. Aud ca vor invata copiii sa faca sex la 10 ani, se ingrozesc si evident ca nu sustin o astfel de initiativa. La ei ajunge jumatate de informatie, si aia distorsionata. Daca ar fi oameni informati corect, ar constientiza ca este necesar pentru copil sa stie nu numai ca Varful Moldoveanu e cel mai inalt de pe la noi, ci si cum ii functioneaza corpul, chiar si acolo, in partea de jos. Astfel n-ar mai intreba pe Google cand apare sperma?!

4. Tragedia e ca suntem o natie profund ipocrita si pe aceeasi parinti care vor abstinenta in scoala, daca i-ai intreba: Auzi, Bobiba, ce-ar fi sa nu mai faci tu niciodata laba? S-ar putea sa se bosumble, ca doar nu te roade pe tine grija ce fac ei cu scula lor. E un dublu standard care lucreaza in defavoarea copiilor.

5. Multi ar prefera ca cei mici sa afle la scoala ca este bine sa nu faca sex pana se casatoresc, chiar daca se casatoresc la 30 de ani, e mai safe si pentru ei ca parinti, dorm mai bine noaptea. In esenta treaba e mai spinoasa, parintii oricum nu isi vad copiii ca pe fiinte sexuale, ii intereseaza ca sufera daca nu au bani sa isi cumpere casa, sa plece in vacanta, daca nu iau bacul, mor de grija cand copilul este bolnav, dar nu se dau de ceasul mortii daca zice fiica: stii, eu nu pot ajunge la orgasm.

Din aceeasi categorie

1 comentariu

  1. […] opinia publica sau pur si simplu din nepasare, au rolul sa sperie parintii si sa ii intoarca contra sexualitatii propriilor copii. Insusi purtatorul de cuvant al BOR facea public o declaratie, din cale afara mincinoasa: Educatia […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *