fetita de 10 ani gravida
Controversate

Dreptul la viata al copilului nenascut vs. dreptul la viata al copilului nascut. Religia absurdului

In Brazilia o fetita violata reuseste sa avorteze in ciuda hartuirii la care este supusa de grupurile ultrareligioase

Una niña violada en Brasil logra abortar pese al acoso de grupos ultraconservadores

Mi-a cazut sub ochi acest articol care mi-a dat fiori reci pe sira spinarii.

Insotita de bunica, o angajata de la servicii sociale, cu o broasca si o girafa de plus, asa s-a prezentat o fetita de 10 ani la spital pentru a avorta copilul unchiului in varsta de 33 de ani care o abuza sexual inca de cand acesta avea 6 ani.

Inainte sa va faceti traditionala cruce, please, nu va lasati furati de gandul: „inapoiatii, nenorocitii din Brazilia”, pentru ca aici pe cel mai civilizat continent, in Europa, intr-o tara membra UE, NATO, M..E, niste adulti (9 la numar, mai precis) cu studii superioare, care impart dreptatea din pozitia de magistrati, viitori pensionari de lux, au hotarat fara echivoc ca o copila de 11 ani a provocat un mos de 52 de ani sa faca sex cu ea deoarece avea o tinuta sumara … Judecatorii, cei care s-au ocupat de caz sunt bine mersi, tot la munca, tot la munca.

Fetita Brazilia face avort legal in urma unui viol
SURSA: https://elpais.com/sociedad/2020-08-18/una-nina-violada-en-brasil-logra-abortar-pese-al-acoso-de-grupos-ultraconservadores.html

Sa ne intoarcem la Brazilia, in ciuda presiunii la care a fost supusa de catre grupuri religioase, o ministra din cabinetul Bolsonaro si chiar din partea unor medici, copilul a facut uz de dreptul lui de a solicita avort in conditiile legii. Legea in Brazilia prevede ca avortul se poate realiza daca produsul conceptiei este rezultatul unui viol, asa cum era in cazul copilului de 10 ani.

Copilul insarcinat a aterizat pe aeroportul din Recife, Pernambuco, Brazilia impreuna cu un comitet „de ajutor” format preponderent din femei. Rolul comitetului fiind acela de a se asigura ca avortul se duce la bun sfarsit si procedura nu este impiedicata cumva de sustinatorii miscarii pro-viata.

Printre acesti sustinatori ai vietii se numara una dintre ministrele lui Bolsonaro, alt geniu al vremurilor noastre, care s-a remarcat in presa braziliana datorita intelepciunii sale infinite (doamna sustine ca in Brazilia fetitele sarace sunt violate pentru ca … pentru ca nu poarta chiloti – La ministra de la Mujer de Brasil afirmó que las niñas pobres son violadas „porque no llevan calzones”).

Genul asta de argumentatie pare cunoscut si societatii romanesti, acum vreo 2 ani, purtatorul de cuvant al BOR ne povestea cum in Romania copiii nu nasc copii de fapt, statisticile care ne plaseaza tara in fruntea clasamentului minore mame sunt doar cazuri izolate in sanul comunitatilor de tigani. Iar pe biserica evident nu o intereseaza comunicatile de romi, caci nu-i mai sunt de folos de cand s-a abolit sclavia.

Cu atat mai mult fiind vorba despre un copil de 10 ani, violat inca de cand avea 6 ani, cat timp autoritatile judecau daca sa isi dea acceptul sa se realizeze avortul, totul trebuia sa ramana un secret. Apoi, copila sa se prezinte la clinica pentru interventie si episodul copil care face avort sa se incheie. Dar nu, procesul copilului, judecat de Curtea de Justitie s-a transformat intr-un joc politic dupa ce doamna cu revelatia copile sarace violate ca n-au parintii bani de chiloti, a inceput sa comenteze subiectul pe retelele sociale.

A fost primul pas pentru ca identitatea fetei sa fie facuta publica si armata lui dumnezeu sa se autosesizeze. In timp ce astepta un verdict, are sau nu are voie sa faca avort, la usa familiei au venit pastori sa incerce sa o determine sa renunte la ideea de a face avort. Hmmm, oare ce-i poate spune un popa unui copil de 10 ani ca sa-l convinga sa nu avorteze? Adica, cum i te adresezi, ce argumente aduci, stie ce e ala un argument, ce ii spui?

Una peste alta, copilul nu a putut sa isi avorteze copilul rezultat dintr-un viol in regiunea unde locuia (Espírito Santo) pentru ca de la spitale i s-a zis pas, motivand ca nu au cele necesare din punct de vedere ‘tehnic”. Tehnic pentru ca fata era deja in luna a 5-a (22 saptamani), e termenul limita pentru avort in Brazilia. Asa a ajuns la peste 1.500 km distanta de casa pentru interventie.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *