plimbare
Social

Activitati gratuite pe care le poti faci in Bucuresti

Ca tot a debutat primavara mai devreme decat ne asteptam, daca te gandesti ce poti faci in Bucuresti fara sa platesti sau sa platesti o suma foarte mica, gen pana in 20 de lei, consulta lista de mai jos:

  • Mergi in vizita la Templul Coral, e cea mai mare sinagoga din Bucuresti. S-a inceput constructia in 1864, a durat 2 ani. Apoi a fost devastata de cutremur in `40, un an mai tarziu a fost vandalizata de legionari, iar astazi este o adevarata bijuterie din punct de vedere arhitectural si al ornamentelor interioare si exterioare. Intrarea costa 10 lei, acolo gasiti un ghid care va va povesti despre cladire si comunitatea evreiasca din Romania. Este o bucata de istorie acolo, gasiti informatii despre holocaust in Romania.

 

  • La 500 m de templu, pe strada Vasile Adamache se afla Sinagoga Mare. In spatele blocurilor de pe Corneliu Copusu se afla una dintre putinele sinagogi care au ramas in Bucuresti. Nu va ganditi ca este o biserica oarecare, pe peretii acesteia gasiti informatii pretioase din ziarele si documentele oficiale ale vremii, adica din perioada de glorie a legionarilor in Romania.

  • Gradina Botanica, abunda in verdeata, e locatia ideala pentru o plimbare in zilele calduroase de vara. Mai ales daca mergeti dimineata, e si mai bine, in cursul saptamanii, ideal. Liniste, aer (cat de cat mai curat fata de cel inspirat in trafic in drum spre job), merge sa citesti o carte, sa mananci un sandwich, bei o cafea si te uiti la ultimele noutati de pe Insta.

 

  • Daca este o zi ploioasa in care e bine sa ramai la adapost, poate e momentul sa faci o vizita la Carturesti. Este relaxant sa admiri obiectele aflate la vanzare, chiar daca nu vrei neaparat sa cumperi ceva, dar mai ales sa te uiti la noile titluri aparute, sa te asezi pe unul dintre scaunele disponibile si sa rasfoiesti dintr-o carte.

 

  • Calea Victoriei, la pas de la un capat la altul (vezi harta Calea Victoriei), porneste de la blocul Adriatica-Trieste catre Piata Victoriei sau invers, si ia-o la pas pe una dintre cele mai vechi artere ale Bucurestiului. In diminetile de weekend e cel mai recomandat, traficul fiind lejer. Daca in mod normal ai trecut pe Calea Victoriei in graba catre scoala sau munca sau la o intalnire, de data asta acorda-ti un ragaz, priveste in jur, in drum vei intalni: Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Manastirii Stavropoleos, Pasajul Macca – Vilacrosse, Blocul Rosenthal, Palatul Nifon Mitropolitul, Piata Odeon, Piata Revolutiei, Palatul Stirbei, la intersectia cu Amzei – Casa Mita Biciclista, Muzeul Colectiilor de Arta, Casa Filipescu Cesianu.

 

  • Da o fuga la biblioteca FILIA, gasesti mai bine de 1.000 de volume de filosofie feminista, religie, drepturi sexuale si reproductive, violenta, cultura si politica. Merita!

 

  • Iesi la picnic in parc Tineretului/ Carol/ IOR/ Herastrau/ Cismigiu, unde iti convine. Da, picnic pe iarba, cu patura, ceva usor de mancare si apa. Ia o carte si citeste, daca ai companie jucati remi, carti, table.

 

  • Poate parea sinistru, dar in esenta e un exercitii de … descoperire, curiozitate, cunoastere. Mergi la Bellu,  la cimitirul Bellu, e locul ala unde unii primeau la schimb o garsoniera in Bucuresti pentru locul de veci de acolo. E absolut edificator sa te plimbi pe aleile cimitirului si sa realizezi cum au privit unii oamenii viata & moartea: de la cavouri extra-luxoase si spatioase, poate mai mari decat casa de chirpici de la tara, la mormintele unor personalitati din spatiul romanesc precum: George Cosbuc, George Bacovia, Serban Cantacuzino, Toman Caragiu, I. L. Caragiale, Anda Calugareanu, Henri Coanda, Liviu Ciulei – vezi lista completa pe Wikipedia

 

  • De regula, in luna august in Bucuresti avem Bucharest Air Show, avioanele fac spectacol pe cer, muzica, voie buna, este pacat sa nu mergi la show-ul aviatic macar o data in viata 🙂

 

  • Mergi la muzeu in Bucuresti. Daca atunci cand calatorim in Roma sau Paris vizitam muzee si obiective turistice, in Bucuresti „sarim” peste si e pacat. Pe langa faptul ca aflam informatii noi, descoperim lucruri, nici intrarile nu costa foarte mult. Daca nu ai ajuns inca, intra sa vezi program si pret bilete la: Muzeul Curtea Veche – Palatul Voievodal, Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu), Muzeul National George Enescu (Palatul Cantacuzino), Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul Theodor Pallady (Casa Melik).

Apoi, nu uita ca poti oricand sa intri pe evenimente, in Facebook, sa iti selectezi orasul si perioada si mai mult ca sigur vei gasi acolo multe activitati si surse de inspiratie.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *