BOR
Business Ortodox Romanesc, Controversate

Cum ne-am pierdut increderea in biserica (1)

In atentia publica au aparut in ultimii ani reprezentanti ai bisericii cu niste standarde morale foarte joase care incalca legea, si pe cea penala si pe cea a bunului simt.
Sunt cumva eforturile unor forte oculte de a denigra credinta romanilor, facandu-i sa isi piarda increderea in biserica lor?

Citeste si Cum ne-am pierdut increderea in biserica (2)

Acum 20 ani, despre preotul care isi indemna enoriasii sa duca la padure sa se spanzure, caci altfel le taie el capul, ar fi aflat cei din biserica, apropiatii lor, in cel mai rau caz afla tot satul, eventual vreun superior.
Astazi, datorita 4G si smartphone-ului, afla alte cateva sute, zeci de mii, sute de mii de oameni, un milion, poate mai mult.
Da, tehnologia are darul asta.
Aflam aproape in timp real ce se intampla in jurul nostru, aflam direct de la sursa, dintr-un live, nu din materiale prelucrate si trecute prin filtrele unei redactii. Orice om cu un telefon inteligent devine producator de informatie.
Nu e vorba de conspiratie, este vorba despre diseminarea informatiei: simplu si rapid.
Alte voci ingaduitoare sustin ca orice padure isi are „uscaciunile” ei, ce vedem noi sunt cazuri izolate. Dar sunt?
Acum multi ani pe Protv a aparut un medic cu radiografia inedita a unui concetatean. Acestia isi introdusese un ciocan in anus cu scopul de a sparge samburii ramasi de la fructele dintr-un compot pe care il consumase. Marturia lui si-a medicului au produs stupoare, pe buna dreptate, nu vezi asta in fiecare zi. Adica, cam de cate ori in viata iti trece pe la urechi o poveste ca aceasta?
Cand citim o stire cu un preot cherchelit zdravan care suduie de mama focului, cati mai suntem uimiti? O stire de gen, mai starneste in oameni reactia: Nu se poate, nu ezista asa ceva, este incredibil, eu nu am mai auzit!

Cum ne-am pierdut increderea in biserica?

Simplu, BOR are reprezentati de proasta calitate.

Din aceeasi categorie

1 comentariu

  1. […] Cum ne-am pierdut increderea in biserica (1) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *