grupuri facebook mamiki
Prostia omeneasca

Cele mai tampite chestii citite pe grupurile de mamici de pe Facebook

La categoria cele mai tampite chestii citite pe grupurile de mame de pe Facebook …

De departe primul loc il ocupa:

Mama are colici/ mama a luat colici de la bebelus


O problema specific bebeluseasca, asa cum e si aparitia primilor dinti, ce sa vezi, se „transfera” la mama. Din nefericire, unele femei au dat nastere si cresc copii fara sa aiba vreo minima notiune asupra functionarii propriului corp. Ploua in comentarii cu „asa am patit si eu, dar lasa ca mai bine ma doare pe mine decat pe bebe!”, „da, e posibil sa faca mama colici si bebe sa nu mai faca!”, iar daca le explica cineva ca ele „nu au luat colici de la bebelusi” si nici n-au „facut colici in locul bebelusilor”, caci colica bebelusului nu e rujeola sa se ia, sar ca arse ca de ce se dau alte femei destepte, de unde stie ele? Alte femei care nu fac decat sa le atraga atentia ca acei „colici” sunt de fapt contractii ale uterului care trebuie sa redevina organ pelvin in saptamanile de dupa nastere.

Bebelusul cere botezul

Cum se plange vreo mama ca e bebe agitat ori nu doarme, cum apare si un comentariu pe placul octogenarilor: „la parinte l-ai dus? Poate cere botezul!”.

Cum, cum sa explic? Deci, nou nascutul si mai apoi sugarul, bebelusul, nu stie nici macar sa traga o basina. Da? Ati vazut bebe inrosindu-se la fata, incordandu-se de mama focului de te si sperie cand te gandesti ca cine stie ce afectiune grava are, iar la final se aude un … partzzzz.

Fiintele astea care in primele luni abia se adapteaza la viata extrauterina, cu toate dificultatile ei, stiu ele ca oamenii mari au creat niste constructii de beton, le-au pictat, le-au pus denumirea de biserici, biserici in care lucreaza niste absolventi de sex masculin de teologie! Iar acei absolventi trebuie sa ii bage pe ei intr-o caldare cu apa, dupa care sa le citeasca din cartea tiparita la tipografie. Blow mind!

Uuuu, sau poate e ceva … reflex? Cum e reflexul de supt? Doar ca in aceasta situatie, ce ne facem cu milioanele de oameni care surpri! Au alta religie in care nu exista taina botezului.

Nu consuma apa minerala pentru ca … pentru ca … alapteaza si nu vor sa provoace gaze bebelusului

Probabil se gandesc ca vor avea lapte cu bule sau ceva de genul, caci alta explicatie nu gasesc. Laptele matern se produce din sange, sangele contine preponderent apa, dar daca bei minerala nu inseamna ca ai sange sifon! Wtf?

Ce se intampla daca beau Cola in sarcina?

Inlocuiti Cola cu orice/ Mc, Pepsi, KFC, cafea, tigari, bere!

Dincolo de faptul ca de multe ori e strict vorba despre moderatie: nu e totuna sa bei un pahar de 200 ml de Cola o data pe luna cu a bea o sticla de 500 ml zilnic!

Nu imi pot da seama ce raspuns asteapta sa primeasca: „nu bea Pepsi in sarcina ca iese copilul negru”, „nu manca de la Mc ca o sa aiba bebelusul bube, nu bea o ceasca de cafea ca iese bebelusul agitat” sau ce?

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *