biserica ortodoxa romana si pacatele ei
Business Ortodox Romanesc

Biserica ortodoxa romana ca o agentie imobiliara

Omenirea, omenirea, nu romanii! Nu ortodocsii! Nu, deci toata suflarea de pe globul pamantesc, romani, unguri, americani, japonezi, nigerieni, iranieni, mongolezi, ba, toata lumea se confrunta cu un dusman comun si nevazut care omoara lumea in numar mare. Mapamondul este in alerta, organizatii internationale, state, organizatii nationale, medici, oameni de stiinta, ca e sectorul sanitar, ca e economic, ca e stiintific, ca e militar, ca e jurnalistic zic la unisol ca trebuie sa mentinem distanta sociala pe cat putem de mult. 

Numai ea, ea biserica ortodoxa romana, in toata intelepciunea ei, a ales sa urineze pe mapamont, a ales sa urineze pe organizatiile internationale, a ales sa urineze pe state, pe organizatii nationale, a ales, romaneste sa se pise pe medici si pe oameni de stiinta. Pe BOR n-o intereseaza nici de stiinta, nici de medicina, nici de militari, nici de presa, ea stie una si buna: oamenii sa vina la biserici, cu colacei sa pomeneasca mortii cum am vazut la Iasi „Distanțare socială” la Iași: în plină pandemie de coronavirus, 100 de persoane, mulți vârstnici, au participat la o slujbă de pomenire a morților si sa se impartaseasca În plină criză de coronavirus, ÎPS Teodosie a împărtășit peste 100 de persoane cu aceeași linguriță

Asta, etapa asta prin care trece omenirea, era sansa bisericii sa isi spele imaginea de institutie corupta, mizerabila, care se inchina la bani cum se inchina piosii la Arsenie Boca sa castige la loto. Dar nuuu, ea nu, ea si-a dat inca o data arama pe fata, fara sa puna in balanta ca pierderile economice de pe termen scurt (donatii, fonduri de la stat, ioc nunti, botezuri, inmormantari si pomeni) sunt incomparabil mai mici decat pierderile pe termen lung. Capitalul de imagine pe care BOR il mai are, e terfelit zilelea asta ca o carpa in gura porcului care se freaca in namolul de pe ulita.

Exista o mare probabilitate ca cei care dadeau mai rar pe la biserica, sa devina mai vehementi si sa isi sisteze orice legatura cu intermediarii Domnului pe pamant. Pentru ca da, popii asta sunt, niste intermediari, de aceea au si actionat in consecinta. Asa cum tu persoana fizica nu poti cumpara casa de la alta persoana fizica pentru ca e la mijloc o agentie care intermediaza si ia comision. Asa si BOR, de ce sa te rogi acasa? de ce sa ai o legatura direct cu Dumneazeu? Nu, trebuie musai sa mergi la ei in casa, adica in biserica sa o faci de acolo, contra cost evident. Costul nu-l dai pe loc din buzunar, il dau autoritatile in numele tau ca ele s-au prins cum sta treaba.

 • Daca fereasca satana, dupa pandemia asta, omenirea descopera ca tot setul de ritualuri pe care il avea de facut in lacasele de cult este egal cu zero?
 • Daca isi dau seama oamenii ca important e sa ai starea necesara pentru a te ruga si ca te poti ruga foarte bine din linistea caminului tau in loc sa mergi taras in genunchi prin curtile bisericilor?
 • Daca isi dau seama oamenii ca important e sa ai grija de tine si de cei din jur, in loc sa te preocupi de cati colacei e nevoie la pomana de 6 saptamani si mai ales ce forma sa aiba acestia?!
 • Daca cumva oamenilor le va veni ideea ca banii investiti in icoane de aur si argint stau mai bine in bugetele laboratoarelor de cercetare?
 • Daca cumva oamenii se prind ca pot fi buni crestini atunci cand sunt toleranti, cand ii preocupara durerea altor persoane, nu atunci cand fac semnul crucii de 3 ori la trecerea pe langa o constructie de beton denumita de alta oameni „Casa Domnului”?
 • Daca oameni isi dau seama ca relatia cu Dumnezeu nu depinde de numarul de cutii de chibrituri pe care le imparti la pomana de an, in functie de zona geografica?
 • Daca pandemia nu e de la dracu`, ci e chiar de la Divinitatea care vrea sa ne dea o lectie? Sa ne arate ca nu e importanta dimensiunea clopotului, ci conteaza capacitatea omului de a intelege, de a se supune atunci cand o autoritate, fie ea si statala, ii atrage atentia asupra situatiei de criza. Sa ne arate ca nu conteaza ce scrie in Constitutie in dreptul casatoriei?
 • Daca pusi fata mortii, oamenii isi dau seama ce preocupari frivole aveau cand ieseau in strada pentru ca Ionut sa nu se poata tine de mana cu Adrian in public?!
 • Daca Jesus a zis in sinea lui, „Bai, prostilor, hai sa vedeti si voi cum e sa nu poti sa te tii de mana cu fiinta iubita!”
 • Daca dupa Covid-19 oamenii vor realiza ca doctorii de trup sunt mai daruiti cauzei omenesti  si mai dispusi la sacrificiu decat „doctorii de suflete”!
 • Daca noi oamenii dupa ce trece pandemia ne vom da seama ce prosti am fost cand in loc sa ne preocupam de lucrurile „lumesti”, gen sa fabricam si noi niste dezinfectanti buni ca sa nu mai moara infectati oamenii in spitale, intram in polemici pe net daca e pacat sa te parfumezi sau sa te epilezi?
 • Daca oamenii isi vor da seama ca biserica este doar un intermediar in relatia lor cu Dumnezeu, un intermediar care ii face la buzunare pentru activitatea de intermediere prestata.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *