nu mai puteti poze cu copii pe facebook
Prostia omeneasca

5 motive pentru care sa nu-ti pui copiii pe retelele de socializare

Oricat de mandri suntem de copiii nostri si oricat de mult am vrea sa aratam lumii cat de minunati sunt, urcand pozele lor pe retelele de socializare, sa nu pierdem din vedere ca:

Niciodata, dar niciodata nu cunosti unde vor ajunge acele poze

Cu un click dreapta si un save as, pozele cu prichindelul de pe plaja din Saturn pot ajunge pe site-uri unde pedofilii share-uiesc astfel de materiale.
Pot face obiectul unor materiale publicitare in scopuri comerciale pentru care tu nu ti-ai dat acordul. Cum ar fi sa iti vezi bebelusul intr-un cover pe Facebook al unei firme din Brazilia care intermediaza donarea de ovule? In materialele unei banci de celule stem armene?

Poza este o modalitate de a dezvalui informatii

Nu degeaba spunem ca o poza face cat o mie de cuvinte.

Poti posta o poza cu cel mic de la gradinita si fara sa dai check in, din fatada cladirii si elementele din jur, strainii sa stie ce gradinita frecventeaza sau ce scoala. De ce ai vrea sa faci publice aceste date? Tot din poze putem sa intuim rapid cam care este situatia financiara a celui care posteaza, inclusiv cat il duce capul!

Vechea poveste in context modern?!

Iti mai aduci aminte cat te enervau ai tai cand scoteau pozele cu tine de cand erai mic si incepeau sa le arate musafirilor? Ia uite, si aici ii faceam baie, da, aici plangea, avea icter, se cacase pe el … 

Cam asa e si cu pozele urcate pe Facebook. Bebelusul creste, nu ramane asa o viata, in adolescenta s-ar putea sa fie deranjat. In plus, gandeste-te ca toate aceste modalitati de comunicare sunt inca noi, nu cunoastem exact ce si cum vor evolua, ce neajunsuri pot aduce cu ele. Spre exemplu, pozele alea faine cu el la 5 ani bronzandu-se in Santorini, de care esti atat de mandru, pot constitui un motiv de bullying cativa ani mai tarziu la scoala. Altfel spus, colegii vor face misto de el din cauza ta.

Pozele puse de tine il fac vulnerabili in viitor

Nu doar in fata bullying-ului, ci si in fata strainilor. Retine ca viata privata a copilului e a lui, nu a parintelui. Cum ar fi ca mama ta sa posteze ce vrea cu tine pe profilul ei de Facebook? Ai vrea asta, iti place ideea de a nu avea control asupra chestiilor care te vizeaza pe tine in mod direct?

Chiar daca noua ni se pare inofensiv …

De multe ori judecam lumea din jur in functie de ce am face noi sau nu am face. De exemplu, tu nu ai descarca o poza cu un copil de 3 ani in fundul gol ca sa te masturbezi. Dar cum pe planeta asta avem de toate, criminali, minti perverse si pedofili, caci ei realmente exista, sunt printre noi si nu umbla cu etichete mari in frunte, cu atat mai putin nu isi pun la statusul de pe retelele de socializare cu ce se ocupa. Incearca sa iei masuri de precautie pentru a-l proteja pe cel mic, nu de a-l expune inutil riscurilor.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *